Sociale media

  • NL
Open the menu

Het team van AZG in Irak


De nacht van zaterdag op zondag gaf het team van AZG ondersteuning aan de staf van het Al-Kindi algemeen ziekenhuis (250 bedden) in het noordoostelijke deel van Bagdad. Al-Kindi is één van de hospitalen die medische noodhulp en -chirurgie kunnen geven aan gewonden. Tot nog toe was het hospitaal in staat om zonder bijkomende hulp tegemoet te komen aan de noden.

De chirurg, de anesthesist en de urgentiearts van AZG zullen deze ondersteuning de komende dagen en nachten voortzetten voor het geval meer medische capaciteit vereist zou zijn.
Het AZG-team heeft materiaal uit haar stock gedoneerd, waaronder chirurgisch materiaal om breuken te stabiliseren, antibiotica en intraveneuze vloeistof. Een urgentiekit om 150 gewonden te verzorgen en verband om brandwonden te verzorgen kan ook ter beschikking worden gesteld indien nodig. AZG hoopt dat het nog meer materiaal zal kunnen aanvoeren vanuit Amman, Jordanië.
Momenteel heeft AZG een internationale ploeg van zes personen in Bagdad, die bestaat uit medewerkers uit Italië, Frankrijk, Oostenrijk, Noorwegen, Soedan en Algerije. AZG-teams treden ook als monitor op in verschillende buurlanden waaronder Jordanië, Syrië en Iran.