Sociale media

  • NL
Open the menu

Haïti: tweede fase van hulpverlening volop bezig

AZG blijft haar activiteiten uitbreiden, en werkt vooral aan postoperatieve zorgen en de verbetering van levensomstandigheden.

Het regenseizoen is dit jaar erg vroeg begonnen in Haïti en de tienduizenden daklozen hebben dringend nood aan geschikt onderdak. Artsen Zonder Grenzen verdeelde al 14.000 hygiënekits en 7.000 tenten uit, en plant er nog duizenden meer te schenken. Intussen heeft de organisatie al zo’n 40.000 patiënten verzorgd. In de twaalf operatiezalen voerden chirurgische teams al meer dan 3.300 operaties uit. Het aantal bedden voor postoperatieve zorgen bedraagt nu meer dan 1.000. Dat is belangrijk, omdat operaties een nauwgezette medische opvolgen vereisen. Daarnaast blijft ook mentale gezondheidszorg een belangrijk onderdeel van het werk van Artsen Zonder Grenzen. Patiënten die zware operaties moesten ondergaan, zoals een amputatie, krijgen psychologische ondersteuning.
Op dit moment zijn meer dan 3.300 medewerkers van Artsen Zonder Grenzen aan het werk in Haïti, op een dertigtal verschillende plaatsen. Er werd al meer dan duizend ton hulpgoederen overgevlogen.

Laatste informatie Foto & Video Tijdslijn Het verhaal van Odette