Sociale media

  • NL
Open the menu

Guinee: AZG helpt slachtoffers van geweld in Conakry


Minstens 300 mensen, waaronder vrouwen en kinderen, zochten medische hulp in het Donka-ziekenhuis nadat veiligheidstroepen het vuur openden op duizenden demonstranten in een stadion.

“Gisteren begon de bevoorrading met medische kits om gewonden te kunnen helpen in verschillende gezondheidsfaciliteiten. Toen het geweld losbarstte, hebben we onze inspanningen geconcentreerd op de twee plaatsen het dichtst bij het geweld,” zegt Christine Jamet, coördinator voor Artsen Zonder Grenzen in Guinee.
Medewerkers van Artsen Zonder Grenzen werken samen met het personeel van het Donka-ziekenhuis. Volgens hen hebben de meeste slachtoffers schotwonden of werden ze aangevallen met messen. Vier vrouwen die werden verzorgd door Artsen Zonder Grenzen zouden zijn verkracht. Een team dat werkt in het Matam-gezondheidscentrum behandelde gisteren vijftien gewonden, waaronderdrie mensen met schotwonden.
“Op dit moment bereiden we ons voor op wat komen gaat. Iedereen is geschokt door het geweld van gisteren, we hadden nooit gedacht zoiets te zien. We weten niet wat er nu gaat gebeuren, maar we bereiden ons voor en houden voorraden en medisch personeel klaar voor als er iets gebeurt. Vandaag sturen we ambulances naar de verschillende wijken, om te kijken of er gewonden transport naar het ziekenhuis nodig hebben,” aldus Jamet.

Artsen Zonder Grenzen versterkt momenteel haar teams in Guinee.