Sociale media

  • NL
Open the menu

Franse medewerkster van AZG besmet met ebola in Liberia


Artsen Zonder Grenzen bevestigt dat bij één van haar internationale medewerkers in Liberia een besmetting met het ebola-virus vastgesteld is.


De Franse medewerkster was aan de slag in Monrovia en werd in isolatie geplaatst op dinsdag 16 september, toen zij koorts kreeg. Labotesten die nog diezelfde dag werden uitgevoerd, bevestigden de diagnose van ebola.

De medische evacuatieprocedures van Artsen Zonder Grenzen worden gevolgd en zij zal heel snel naar een gespecialiseerd behandelingscentrum in Frankrijk worden overgebracht.

“Artsen Zonder Grenzen heeft bijzonder strikte protocols voor de bescherming van haar medewerkers, zowel voor, tijdens als na hun verblijf in een land dat door ebola getroffen is,” zegt Brice de le Vingne, directeur operaties van Artsen Zonder Grenzen. “Deze protocols verminderen het risico op besmetting drastisch. Helaas blijft het risico inherent aan ons werk, en worden onze teams niet gespaard.”

De precieze omstandigheden waarin de besmetting plaatsvond zijn op dit moment nog niet duidelijk. Een team van Artsen Zonder Grenzen onderzoekt dit, volgens de standaardprocedures voor dergelijke situaties.

Omwille van de medische vertrouwelijkheid, en om de privacy van onze collega en haar familie te vrijwaren, geeft Artsen Zonder Grenzen op dit moment geen verdere details.

Artsen Zonder Grenzen verleent hulp bij de ebola-epidemie in West-Afrika sinds maart 2014. Meer dan 2000 medewerkers, waaronder een tweehonderdtal internationale, zijn er momenteel aan de slag.