Sociale media

  • NL
Open the menu

Eerste AZG-teams op weg naar getroffen gebied


Artsen Zonder Grenzen stuurt vandaag de eerste medische teams naar de zuidwestelijke provincie Sichuan, die maandag zwaar getroffen werd door een aardbeving met een kracht van 7.8 op de schaal van Richter.

Volgens de staatsmedia gaat het om de meest verwoestende aardbeving in China in dertig jaar. Tot nog toe is sprake van 10.000 doden. Gevreesd wordt voor veel meer doden en gewonden. De wegen en communicatiemiddelen in Wenchuan, het zwaarst getroffen district met een bevolking van meer dan 110.000 mensen, is sinds de aardbeving afgesloten van de buitenwereld. Het is uiterst moeilijk om de bevolking in deze bergachtige regio te bereiken.

Een AZG-team samengesteld uit twee artsen en een administratief assistent, vertrekt vanavond vanuit de provinciehoofdstad Chengdu om de noden van de bevolking te evalueren. Op het moment van de aardbeving was het team aan het werk in Nanning, in de provincie Guangxi, waar AZG sinds 2003 HIV/aidspatiënten behandeld.

AZG stuurt een ander team bestaande uit een arts, een klinisch medewerker en een ervaren logistiek medewerker vanuit Peking naar de getroffen gebieden. Afhankelijk van hun evaluatie van de noden zal AZG haar teams ter plaatse versterken.