Sociale media

  • NL
Open the menu

Een op tien kinderen ondervoed


Artsen Zonder Grenzen (AZG) heeft in Bahr-el-Ghazal, in het district Kuajok, een therapeutisch voedingscentrum geopend. Op dit ogenblik zijn er al 50 zwaar ondervoede kinderen opgenomen. Teams van AZG stelden vorige maand vast dat 10 procent van de onderzochte kinderen in het gebied ondervoed is; 1,2 procent is zelfs zwaar ondervoed.

Mei is een cruciale periode voor de mensen in Zuid-Soedan. Een maand na het begin van het regenseizoen, zijn de meeste etensvoorraden uitgeput. Pas in september kan er opnieuw geoogst worden. Door de huidige droogte en door verschillende gewelddadige aanvallen op dorpen in de afgelopen maanden, heeft de verzwakte bevolking haar reserves nu al moeten aanroepen.
Ondanks de algemene voedseldistributie die het Wereldvoedselprogramma van de Verenigde Naties (WFP) voorziet, is het goed mogelijk er in de komende maanden een cruciaal tekort aan voedsel zal zijn.
AZG probeert op dit ogenblik een voedingsstrategie te bedenken, die de hele bevolking (80.000 mensen) van het district uit de nood kan helpen.