Sociale media

  • NL
Open the menu

Crisis in Arabische wereld: AZG helpt plaatselijke dokters

Artsen Zonder Grenzen geeft ondersteuning in landen in het Midden-Oosten en Noord-Afrika waar de onrusten tot gewelddadige confrontaties leiden. De teams van Artsen Zonder Grenzen richten zich op tekorten aan medische zorg voor mensen die gewond zijn geraakt tijdens de protesten.

Onze hulpverleners hebben verschillende medische voorzieningen bezocht. Deze ziekenhuizen en klinieken kunnen de toevloed van gewonden aan, maar dreigen door hun medisch materiaal te raken. In Bahrein heeft een verkenningsteam van Artsen Zonder Grenzen contact gelegd met plaatselijke medische organisaties. Het team heeft verschillende bezoeken gebracht aan het Salmanya ziekenhuis in hoofdstad Manamah. Indien het ziekenhuis aangeeft onze hulp nodig te hebben, zullen wij ondersteuning bieden.

Artsen Zonder Grenzen is bezig medisch materiaal, waaronder speciale kits om gewonden te behandelen, vanuit Egypte en Tunesië in Libië te krijgen. In andere landen in de regio, waaronder Jemen, staan teams van Artsen Zonder Grenzen klaar om lokale ziekenhuizen en klinieken bij te staan. Tijdens de protesten op het Tahirplein in Caïro heeft Artsen zonder Grenzen ook medische voorraden aangevoerd aan Egyptische artsen in twee ziekenhuizen en een geïmproviseerde kliniek in een moskee. Daarnaast hebben onze medewerkers trainingen gegeven in hoe met een grote stroom aan gewonden om te gaan en hebben zij geholpen om aanvullende plannen voor voorbereiding op noodsituaties op te zetten.

In Tunesië heeft Artsen zonder Grenzen materiaal voor orthopedische chirurgie gegeven aan twee ziekenhuizen in het zuiden van het land.