Sociale media

  • NL
Open the menu

Bedrieger gebruikt dekmantel "Artsen Zonder Grenzen" om mensen in Hasselt geld afhandig te maken


Sinds begin augustus is er in Hasselt blijkbaar een onbekende oudere man aan het werk die van deur tot deur gaat, en geld vraagt in naam van Artsen Zonder Grenzen. Opgepast: het gaat om een bedrieger!

Deze feiten kwamen ons ter ore omdat een inwoner van de Schoolstraat in Hasselt met deze man te maken kreeg, zijn verhaal verdacht vond, en gelukkig alert genoeg was om contact met ons op te nemen.
De onbekende doet zich voor als iemand die voor Artsen Zonder Grenzen werkt. Hij dist het verhaal op dat hij en zijn dochter en 300 andere vrijwilligers voor drie maanden naar Irak zullen vertrekken om er via een project van Artsen Zonder Grenzen medische hulp te bieden.
Artsen Zonder Grenzen doet momenteel geen enkele dergelijke actie in Hasselt en distantieert zich hier totaal van. Wij willen de bevolking van Hasselt hiermee waarschuwen voor deze bedrieger. Mochten nog andere onbekenden een gelijkaardige actie ondernemen, dan kan men steeds vragen om een identificatie. Mensen die acties voor AZG ondernemen beschikken over een officieel bewijs en toestemming van de organisatie.
AZG heeft officieel klacht ingediend. Wie te maken krijgt met deze onbekende doet best aangifte bij de politie.