Sociale media

  • NL
Open the menu

AZG zet vliegtuigen, boten en vrachtwagens in


In Yangon zijn tot nu toe vier vrachtvliegtuigen van AZG geland. Ze hadden in totaal 140 ton hulpgoederen aan boord, waaronder water- en sanitatieuitrusting, medisch materiaal, therapeutisch voedsel en plastic zeilen. Vrijdag vertrekt vanuit Jakarta een vijfde vliegtuig.

In Yangon zijn gisteren zeven internationale medewerkers aangekomen: een urgentiecoördinator, vijf water- en sanitatiespecialisten en een logistiek medewerker.

Een medisch team van AZG reisde gisteren naar Dedaye om er de toestand te evalueren. Dedaye ligt op de weg tussen Bogaley en Kungyangon. Intussen is de moesson begonnen, maar tot nog toe heeft dit niet veel invloed op de bevolking en de hulpactiviteiten.

AZG-teams hebben twee grotere boten gehuurd om te gebruiken in Pathien. Dit brengt het totaal aantal boten in de delta op tien. Daarnaast gebruiken we ook tien vrachtwagens om hulp vanuit Yangon naar Pathien te brengen. Tot nog toe is AZG erin geslaagd om sinds het begin van haar activiteiten in de delta 275 ton hulpgoederen te verdelen.

Intussen zijn vier teams teruggekeerd vanuit afgelegen dorpen. Ze verdeelden hulp aan ongeveer 15.000 mensen en verdeelden 6000 plastic zeilen. Er zijn nu meer dan 20 AZG-teams actief in de delta; dit geeft een indicatie over de grootschaligheid van de distributies.

AZG werkt momenteel in Pyanpon, Bogaley, Haingyi, Pyinsalu, Tongwa, Labutta, Thingangon en Chaungzu.