Sociale media

  • NL
Open the menu

AZG zet opschorting activiteiten in noordelijke Kaukasus verder


AZG heeft beslist de opschorting van haar activiteiten in Ingoesjetië, Tsjetsjenië en Dagestan verder te zetten. Deze opschorting kwam er als gevolg van de ontvoering van Arjan Erkel, hoofd van het AZG-programma in Dagestan, en van Nina Davydovich, hoofd van Druzhba, een Russische ngo in Tsjetsjenië.

AZG heeft nog steeds geen verdere informatie ontvangen over Arjan Erkel, hoofd van het AZG-programma in Dagestan, die op 12 augustus ontvoerd werd in Makhachkala (Dagestan). AZG blijft bijzonder bezorgd over het welzijn van Arjan en vraagt zijn onmiddellijke en onvoorwaardelijke vrijlating.
De programma's van AZG in Ingoesjetië, Dagestan en Tsjetsjenië blijven tijdelijk opgeschort. Om toch contact te behouden met de lokale bevolking en de situatie op de voet te kunnen volgen, blijven alle bureaus van AZG in Makhachkala, Khazaviurt en Nazran open.
Door middel van mobiele klinieken in Ingoesjetië, Tsjetsjenië en Dagestan, staat AZG in voor gezondheidszorg voor duizenden personen, met speciale aandacht voor moeder- en kindzorg. Enkele programma's spitsen zich toe op het verbeteren van de waterbevoorrading, sanitaire voorzieningen en onderdak. AZG zorgt tevens voor de toevoer van geneesmiddelen en medisch materiaal voor verscheidene gezondheidstructuren in Tsjetsjenië.
AZG heeft 200 nationale medewerkers en meer dan 20 internationale medewerkers in de streek.

Enkele biografische gegevens over Arjan Erkel
Peter-Arjan Erkel is 32 en bezit de Nederlandse nationaliteit. Sinds april 2002 werkt hij voor AZG-Zwitserland als landverantwoordelijke in Makhachkala, de hoofdstad van de Russische deelrepubliek Dagestan. Arjan volgde een opleiding in management en logistiek (Transport Academia) en behaalde een M.Sc. Culturele Antropologie aan de universiteit van Nijmegen. Hij begon in 1994 voor AZG te werken als logistiek medewerker in Oeganda. Sindsdien was hij actief als logistiek coördinator voor AZG in Tadjikistan, en als projectcoördinator in Oezbekistan, Rusland en Sierra Leone.