Sociale media

  • NL
Open the menu

AZG vraagt de Irakese autoriteiten om alles in het werk te stellen aangaande haar twee medewerkers


AZG heeft nog steeds geen nieuws van haar twee medewerkers die sinds woensdag 2 april 2003 in Bagdad verdwenen zijn. Deze twee collega's worden wellicht vastgehouden door de Irakese autoriteiten. De vier andere leden van het AZG-team, dat reeds verscheidene weken in Bagdad aanwezig is, bevinden zich nog steeds in de hoofdstad.

De twee verdwenen medewerkers zijn Ibrahim Younis, een 31-jarige logistieker van Soedanese afkomst, en François Calas, een Fransman van 43 en verantwoordelijke van het team. Younis werkt sinds zes jaar als logistiek coördinator in noodsituaties (conflicten, natuurrampen, opvang van vluchtelingen). Hij heeft veel terreinkennis en was in tal van landen actief, alvorens het noodhulpteam in Brussel te vervoegen. François Callas werkt sinds 1988 voor AZG en heeft deelgenomen aan vele urgentie-opdrachten. In november 2001 was hij hoofd van het AZG-team dat terugkeerde naar Afghanistan na twee maanden afwezigheid.
AZG vraagt de Irakese autoriteiten om alles te doen wat in hun mogelijkheden ligt om deze situatie een positieve afloop te geven.
Het team van zes AZG'ers is sinds enkele weken actief in Bagdad en geeft ondersteuning aan het medisch team van het al-Kindi hospitaal in het noordoosten van de hoofdstad. Alle activiteiten van AZG in Irak zijn opgeschort.