Sociale media

  • NL
Open the menu

AZG versterkt team in Oekraïne verder


Tussen woensdag en vrijdag vorige week hielp een chirug van Artsen Zonder Grenzen bij de verzorging van twintig gewonden in Kiev, na de hevige gevechten tussen protestanten en de politie. De chirurg behandelde mensen met verwondingen door kogels en explosies, en met breuken. De situatie in het land verandert heel snel en komende dagen zullen we ons noodhulpteam nog versterken, om op alles voorbereid te zijn .

Artsen Zonder Grenzen heeft ook een project voor tbc-patiënten in Donetsk, in het oosten van het land. © Alexander Glyadyelov
AZG heeft ook een project voor tbc-patiënten in Donetsk, in het oosten van het land. © Alexander Glyadyelov

“Het is nu relatief rustig in Kiev en de medische diensten werken goed,” zegt Morten Rostrup, de medische noodhulpcoördinator voor Artsen Zonder Grenzen in Oekraïne. “Maar sommige slachtoffers van het geweld zijn getraumatiseerd. We zullen daarom ons luik met geestelijke gezondheidszorg uitbreiden.”

De komende dagen zullen twee psychologen van Artsen Zonder Grenzen daarom het team in Kiev vervoegen. Daarnaast zal Artsen Zonder Grenzen ook medisch materiaal schenken. Tot nu toe werden al een operatietafel, infusen, operatielampen en stretchers gegeven aan ziekenhuizen in Kiev.

Artsen Zonder Grenzen zal ook teams uitsturen naar andere plaatsen in het land om poolshoogte te nemen.

Artsen Zonder Grenzen heeft ook een project voor tbc-patiënten in Donetsk, in het oosten van het land. Dat project gaat gewoon door.