Sociale media

  • NL
Open the menu

AZG vangt gewonden en vluchtelingen op na nieuw geweld in Zuid-Soedan


Zondag 20 september vielen krijgers het dorp Duk Padiet in Zuid-Soedan aanvielen. Volgens de laatste officiële cijfers vielen daarbij meer dan 100 doden. Artsen Zonder Grenzen evacueert en verzorgt gewonden.

Het totale aantal vrouwen en kinderen dat gedood werd is nog niet bekend, en het aantal gewonden ook niet. Op dit moment zijn er officieel 46 gewonden in Duk Padiet en minstens twaalf in een ander dorp, Poktab. Dat cijfer zal waarschijnlijk nog stijgen wanneer er meer informatie beschikbaar wordt. De gewonden werden geëvacueerd naar Juba en Pierit.
In Panyangor in Zuid-Soedan helpt de Artsen Zonder Grenzen de vluchtelingen van een andere aanval met een spoedinterventie om ondervoeding tegen te gaan. Er gaan voortdurend geruchten over meer aanvallen en tegenaanvallen in het gebied.
De schaal van dit geweld verschilt erg van het geweld waarmee de jaarlijkse veediefstallen normaal gepaard gaan. De nieuwe aanvallen komen veel vaker voor en richten zich op ongewapende burgers, waaronder vrouwen en kinderen.