Sociale media

  • NL
Open the menu

AZG stuurt team en materiaal naar Niger om voedselcrisis te bestrijden


Een cargo met 37 ton nutritioneel, medisch en logistiek materiaal zal nu vrijdag vanop de luchthaven van Oostende naar Niger vertrekken, waar AZG-België zal samenwerken met de andere secties van AZG in de strijd tegen de voedselcrisis.

De vracht van 127 m³ bevat o.a. 20 ton voedzame BP5-beschuiten, grote hoeveelheden Plumpy Nut© (een therapeutisch voedingsmiddel op basis van een pasta van arachidenoten en suiker, verrijkt met vitaminen en mineralen) en verrijkte melk. Hierdoor zal meer dan de helft van de cargo bestaan uit therapeutische voeding. "De lading bevat tevens standaardkits waarmee onze teams onmiddellijk therapeutische voedingscentra kunnen oprichten," zegt Jan Weuts van de urgentiepool van AZG-België.

Zij aan zij met de Franse, Nederlandse, Zwitserse en Spaanse secties van AZG, zal AZG-België de autoriteiten haar hulp aanbieden bij het openen van therapeutische voedingscentra in de provincie Zinder in het zuiden van Niger. Een team van 12 internationale medewerkers zal dit programma opstarten en opvolgen.
Alle operationele secties van AZG zijn in Niger actief, meer bepaald in Maradi, Tahoua, Diffa, Tillaberi en Zinder. In totaal zullen 80 internationale en enkele honderden nationale medewerkers worden ingezet. Tussen 1 januari 2005 en begin augustus werden reeds meer dan 16.000 zwaar ondervoede kinderen opgenomen in de voedingscentra van AZG. Het aantal opnames neemt nog steeds toe met een gemiddelde van 1.000 kinderen per week sinds juni.