Sociale media

  • NL
Open the menu

AZG start activiteiten voor Afghanen aan Pakistaanse grens


Bij het grensplaatsje Chaman, tussen Pakistan en Afghanistan, zijn de afgelopen dagen een duizendtal vluchtelingen samengestroomd. Enkel de zwaksten onder hun kregen de toelating naar Pakistan over te steken.

AZG biedt hulp aan deze mensen aan de Pakistaanse kant van de grens. Op dit ogenblik bestaat het team daar uit negen internationale medewerkers - onder wie zes medici - die de mensen onderzoeken en behandelen en indien mogelijk, doorverwijzen.
De Pakistaanse autoriteiten identificeren de meest kwetsbaren en brengen hen over naar een tijdelijk kamp waar AZG werkzaam is. Het kamp werd opgesteld door de Pakistaanse overheid. AZG blijft weliswaar de toelating vragen om de grens over te steken en zo ook de vluchtelingenpopulatie aan Afghaanse zijde te kunnen helpen.
AZG heeft op dit ogenblik zo'n 70 internationale medewerkers die de Afghaanse bevolking bijstaan. Een aantal van hen werkt nog in Afghanistan, in gebieden onder controle van de Noordelijke Alliantie. Anderen werken voor de huidige vluchtelingenbevolkingen in Iran en Pakistan. Ook bevinden zich medewerkers in de nabije omgeving van Afghanistan, zoals in Turkmenistan, om onmiddellijk te kunnen reageren wanneer het mogelijk is. In de gebieden die nog door de Taliban geregeerd worden, houden de Afghaanse AZG-medewerkers de meeste projecten lopend.