Sociale media

  • NL
Open the menu

AZG reageert op overstromingen


Op 25 juni kwam een AZG-team aan in de streek Stayropol, in de Noordelijke Kaukasus, om de onmiddellijke basisnoden van de door overstromingen getroffen bevolking te lenigen. Op dit ogenblik heeft het team verschillende dorpen en steden bezocht en is het bezig cruciale informatie te verzamelen.

Volgens de eerste gegevens zijn de meest getroffen gebieden Kochubejevski, Georgijevski, en Nevinnomisk. Bij het bezoeken van Barsukovskoye (4.000 inwoners) en Nadzornoje (3.000), stelden de AZG-dokters een groeiend aantal gevallen vast van infecties van de ademhalingswegen en stressgerelateerde gezondheidsproblemen.
Na verder ziekteonderzoek en afhankelijk van de mogelijkheden van de lokale medische steunpunten, zal AZG de nodige medicijnen leveren. Op dit ogenblik is AZG van plan ook medisch-chirurgische en hygiënische kits te verdelen, voor zeker 2.500 mensen.
De ervaring van AZG in dit soort noodsituaties, en meer bepaald bij de overstromingen in Lensk, Yakutia in mei 2001, heeft geleerd dat er vooral nood is aan ontsmettingsmateriaal. AZG zal lokale dokters medicijnen en tabletten om water te zuiveren verschaffen, en zal de nodige hygiënische kits verdelen.
Voorlopig blijft AZG ter plaatse en houdt de organisatie de situatie in de streek in de gaten. Volgens de laatste berichten wordt nog zware regenval verwacht die nieuwe overstromingen zou kunnen veroorzaken.