Sociale media

  • NL
Open the menu

AZG onderzoekt ondervoedingsgraad


Medische teams van AZG bekijken momenteel in verschillende delen van Haïti of er daadwerkelijk ondervoeding voorkomt.

Sinds 4 november onderzoeken artsen kinderen in de bergachtige regio Baie d’Orange en Belle Anse. Daar hadden de autoriteiten de voorbije weken melding gemaakt van kinderen die stierven door ondervoeding.
Er werd zeer snel een therapeutisch voedingscentrum opgezet, waar honderd kinderen per dag onderzocht werden. Tijdens de eerste twee dagen bleken 30 kinderen ernstig ondervoed en 25 matig ondervoed. Enkele ernstig ondervoede kinderen werden overgebracht naar ziekenhuizen zoals dat van AZG in Martissant in de hoofdstad Port-au-Prince. Op dit moment zijn er veertien ernstig ondervoede kinderen opgenomen in het ziekenhuis van Martissant. Eén kind is gestorven.
Recenter onderzoek van de teams toont minder kritieke gevallen aan. De huidige situatie in Belle Anse lijkt niet alarmerend te zijn. Er zijn haarden van ernstige ondervoeding, maar dat was ook al zo in september, voor orkanen het land troffen. De teams zetten hun werk nu verder in het uiterste oosten van het land, om de situatie te evalueren op plaatsen waar mogelijk ondervoeding voorkomt.