Sociale media

  • NL
Open the menu

AZG grijpt in bij Ebola-epidemie


Negen Ebola-specialisten van Artsen Zonder Grenzen zijn momenteel werkzaam in West-Kasai, centraal-Congo. Logistieke medewerkers bouwen een isolatie-eenheid in Kampungu, en treffen alle nodige beschermingsmaatregelen.

In 2007 hielp Artsen Zonder Grenzen al bij een uitbraak van Ebola in West-Kasai.

 Het medische team biedt hulp aan alle mensen die de ziekte vermoedelijk hebben opgelopen. Er bestaat geen behandeling tegen Ebola. Er kan dus enkel ondersteunende en palliatieve zorg geboden worden.
Om verdere verspreiding van het virus tegen te gaan, identificeert Artsen Zonder Grenzen momenteel mensen die mogelijk met patiënten met Ebola in contact zijn geweest. Als er nieuwe sterfgevallen zijn, is het van cruciaal belang dat de lichamen goed begraven worden, om besmetting te vermijden.

Een extra gespecialiseerde arts vertrekt vandaag nog vanuit Brussel. Artsen Zonder Grenzen overweegt om bijkomend personeel te sturen moest het nodig zijn.
Bloedstalen die naar laboratoria in Gabon werden gestuurd, hebben positief getest op het Ebola virus. Sinds 27 november zijn al 33 verdachte gevallen van Ebola geregistreerd, 9 van hen zijn al gestorven.