Sociale media

  • NL
Open the menu

AZG-collega vermist na vliegtuigcrash in Goma


Kinshasa - Onze collega en vriend Gigi Baguma (45), bevond zich aan boord van het vliegtuig dat op dinsdag 15 april neerstortte in Goma, in het oosten van de Democratische Republiek Congo (DRC).

Ondanks onze zoekactie van 48 uur in de ziekenhuizen van Goma, hebben we nog altijd geen nieuws over Gigi. Zijn familie heeft besloten te aanvaarden dat hij een van de slachtoffers is.

Gigi is afkomstig uit Bukavu, in het oosten van de DRC. Hij ging aan de slag voor AZG in juli 1998, als hulpverlener bij de ontheemden van Bas-Congo. Sindsdien vervulde hij verschillende functies op de logistieke afdeling in Kinshasa. Als polyvalent ingenieur was Gigi onze specialist in radio, telecommunicatie en elektriciteit geworden.

Zijn collega’s en vrienden die vandaag om hem rouwen, zullen hem nooit vergeten omwille van zijn beheersing in moeilijke situaties, zijn glimlach in alle omstandigheden en zijn eeuwige stofjas.

Het brutale wegvallen van Gigi vervult AZG met diepe droefheid. Onze gedachten gaan vandaag naar de familie en vrienden van onze dierbare collega, alsook naar alle slachtoffers van dit tragische ongeval.