Sociale media

  • NL
Open the menu

Arjan Erkel 10 maanden ontvoerd


Donderdag 12 juni is het precies 10 maanden geleden dat Arjan Erkel werd ontvoerd in de Russische deelrepubliek Dagestan. Een aantal weken geleden verzekerden de Russische onderzoeksautoriteiten Artsen zonder Grenzen dat Arjan nog in leven is. Desondanks is het nog steeds niet bekend waar Arjan is, wie hem in handen heeft of wat het motief is achter zijn ontvoering. Deze onzekerheid drukt met de dag zwaarder op de familie Erkel en Artsen zonder Grenzen.

Onlangs, op de Eurotop in St. Petersburg, liet president Poetin minister-president Balkenende weten dat het zoeken naar Arjan Erkel doorgaat. Tot op de dag van vandaag hebben de onderzoeksautoriteiten echter nog geen licht kunnen schijnen op de verblijfplaats van Arjan.
Vanaf de eerste dag van de ontvoering werkt Artsen Zonder Grenzen full-time aan de zaak met crisisteams in Moskou, Geneve en Amsterdam. Op allerlei niveau’s, van nationale en internationale politieke contacten tot informele lokale netwerken, zijn contacten gelegd. Ook deze inspanningen hebben tot op heden niet geleid tot contact met Arjans ontvoerders.
Artsen zonder Grenzen geeft de hoop niet op en doet nogmaals een zeer dringend beroep op Arjans ontvoerders om hem zo snel mogelijk vrij te laten.