Sociale media

  • NL
Open the menu

Al dertig ton hulpgoederen


Artsen Zonder Grenzen heeft op dit ogenblik al 13 ton medicijnen, dekens en kleding uitgedeeld aan de slachtoffers van de overstromingen in de Oost-Siberische stad Lensk. Gisteren kwam nog een cargo toe met een extra 17 ton hulpgoederen aan boord.

Het ziekenhuis van Lensk en de lokale gezondheidswerkers in de zeven collectieve centra waar vele daklozen in zijn ondergebracht, krijgen de medicijnen toegewezen. Twee Russische dokters van AZG begeleiden de distributie van de geneesmiddelen. De inwoners van Soldykel, een dorp in de buurt van Lensk dat volledig van de kaart is geveegd, ontvingen jassen en dekens die met de eerste cargovlucht waren aangekomen.
Behalve het Russische ministerie voor Noodsituaties en AZG, zijn er geen andere organisaties aanwezig die individuele hulp aan de mensen verlenen.
Meer dan 12.000 mensen in Lensk en omgeving geraakten hun huis en bezittingen kwijt toen ijsschotsen de rivier Lena deden overstromen, nu bijna drie weken geleden. AZG blijft nog zeker een aantal weken ter plaatse.