Sociale media

  • NL
Open the menu

Aardbeving Indonesië: AZG focust op gaten in hulpverlening


Vier dagen na de krachtige aardbeving zijn er op het Indonesische eiland Sumatra 1.000 doden geteld. 3.000 mensen worden nog vermist en er zijn meer dan 3.000 gewonden. De eerste teams van Artsen Zonder Grenzen kwamen aan op zaterdag 3 oktober. Een twintigtal medewerkers, waaronder chirurgen, nierspecialisten en psychologen, onderzoeken wat de dringendste noden zijn in de stad Padang en omgeving.

Onder meer in de zwaar getroffen stad Pariaman, vijftig km ten noorden van Padang, is de toestand zorgwekkend. In het platteland rond de stad hebben aardverschuivingen verschillende dorpen volledig van de kaart geveegd. Hulpverleners geraken maar moeilijk tot in deze gebieden.
Ook Padang, de grootste stad uit het gebied, werd zwaar getroffen door de aardbeving. Maar de stad ontvangt massaal veel hulp, zowel van de Indonesische regering als van buitenaf. Artsen Zonder Grenzen evalueerde eerst de situatie in de ziekenhuizen van de stad, waar al voldoende ondersteuning aanwezig bleek. Daarom werd gekeken wat er in de omgeving van de stad moest gebeuren.
Terwijl de hulpgoederen op weg zijn naar Sumatra, zullen de teams van Artsen Zonder Grenzen zich toeleggen op hulpverlening in gebieden waar voorlopig geen andere hulp toekomt.

> Overzicht activiteiten van AZG na de natuurrampen in Oost-Azië