Sociale media

  • NL
Open the menu

Aardbeving in Peru


In de nacht van 15 augustus werd de Peruviaanse kust getroffen door een krachtige aardbeving ( 8 op de schaal van Richter). Volgens de Verenigde Naties en andere lokale bronnen zijn er 450 doden en 2000 gewonden. Er wordt verwacht dat de dodentol nog zal stijgen. De meest getroffen steden zijn Chincha, Pisco en Ica, 200 km ten zuiden van de hoofdstad Lima.

De aardbeving was voelbaar tot in Lima. Daags na de aardbeving evalueerde een AZG team vanuit Lima de situatie in de sloppenwijken van Villa El Salvador.
AZG heeft er een HIV/aids project in de arme buitenwijken, dat op dit moment wordt doorgegeven aan het Ministerie van Gezondheid. Hierdoor was er slechts een bescheiden AZG team ter plaatse op het tijdstip van de aardbeving.
Vanuit Lima maakt een team zich klaar om de zwaarst getroffen regio's in het zuiden te verkennen. Een vrachtvliegtuig met medisch en niet-medisch hulpmateriaal vertrekt naar de getroffen gebieden. Aangezien de weg naar Pisco volledig afgesloten is, is het zeer moeilijk om de zwaarst getroffen regio's te bereiken.