Sociale media

  • NL
Open the menu

Aardbeving China: AZG bekijkt noden in getroffen dorpen


De aardbeving in de Jiegu, in de Chinese provincie Yushu had een kracht van 6.9. Volgens officiële cijfers vielen er 1.706 doden. 12.128 mensen raakten gewond, 1.394 van hen zijn zwaar gewond. Een team van Artsen Zonder Grenzen kwam zaterdag aan. Tijdens besprekingen met de overheid bleek dat noodhulp van Artsen Zonder Grenzen voorlopig niet nodig is.

De zwaarst gewonde slachtoffers werden geëvacueerd naar ziekenhuizen in de provinciehoofdstad Xining en in buurprovincies. Het leger heeft een groot veldhospitaal opgezet in het centrum van de stad, waar militairen en vrijwilligers werken. Artsen Zonder Grenzen stelde vast dat het ziekenhuis het aantal patiënten aankan en dat het goed toegerust operatiekwartier volledig operationeel is.
Het team van Artsen Zonder Grenzen bekijkt nu welke medische noden er bestaan in de dorpen rond Jiegu en andere gebieden buiten de stad. Tegelijk zal ook bestudeerd worden hoe Artsen Zonder Grenzen kan helpen bij de herstelling van ziekenhuizen in Jiegu zelf. De aardbeving heeft immers alle gezondheidsfaciliteiten in Jiegu vernield of ernstig beschadigd.