Nigeria

In 2017 was de prioriteit voor Artsen Zonder Grenzen in Nigeria de hulp aan de bevolking die gevangen zit in het conflict tussen het leger en gewapende groepen.

Humanitaire hulp in het noordoosten

Wij leverden massale hulp in Maidaguri, de hoofdstad van de deelstaat Borno. Zo kregen we de voedingssituatie onder controle. Sommige gebieden blijven kwetsbaar. In de enclaves in handen van het leger wordt de bewegingsvrijheid beperkt. Boeren en vissers kunnen hun werk niet doen. Inwoners redden het niet zonder humanitaire hulp.

De teams van Artsen Zonder Grenzen hebben voedsel verdeeld en ondervoeding opgespoord. Ze hebben meer dan 35.700 ondervoede kinderen behandeld in therapeutische voedingscentra in Borno en Yobe, zowel ambulant als via opname. In totaal nam Artsen Zonder Grenzen 11.842 kinderen jonger dan vijf jaar onder haar hoede in de centra in deze twee deelstaten.

We leverden ook water en sanitaire diensten aan Kameroenese vluchtelingen in de deelstraat Cross River.

Behandeling van malaria

In Onitsha, in de deelstaat Anambra, opende Artsen Zonder Grenzen een nieuw front in de strijd tegen malaria, met activiteiten voor water, sanering en ziektebeheersing. Het project ondersteunt ook lokale voorzieningen.