Sociale media

Open the menu

Malawi

Malawi
Jaar AZG begon te werken in het land
1986

MEER OVER DE OVERSTROMINGEN IN MALAWI

 In Malawi legt Artsen Zonder Grenzen het accent op een betere behandeling van hiv/aids, vooral bij adolescenten en andere kwetsbare bevolkingsgroepen.

Een betere behandeling van hiv/aids en tuberculose (tbc) in Nsanje

Met het modelproject ‘Nsanje HIV TB District Support’ helpt Artsen Zonder Grenzen de ondergefinancierde gezondheidsdiensten van het district om de coördinatie te verbeteren. Artsen Zonder Grenzen levert personeel en geneesmiddelen om de grootste tekorten op te vangen en begeleidt het verplegend personeel van het ziekenhuis van Nsanje en van 14 gezondheidscentra om hiv/aids en tbc beter te kunnen behandelen. Om de mortaliteit gerelateerd aan hiv/aids te verlagen, wordt er bijzondere aandacht besteed aan patiënten in een vergevorderd stadium van de ziekte, aan vroegtijdige detectie en aan betere zorgverlening in het doorverwijzingsziekenhuis.

Anna is 16 en wordt behandeld voor aids/hiv en tbc
De 16-jarige wordt behandeld in Nsanje behandeld voor de duo-infectie aids/hiv en tuberculose. © Luca Sola, juli 2017.

Geïntegreerde zorg voor sekswerkers

In het kader van het programma ‘Corridor’, een grensoverschrijdend project langs de grote verbindingswegen tussen Malawi en Mozambique, biedt Artsen Zonder Grenzen vrachtwagenchauffeurs en sekswerkers geïntegreerde behandelingen aan voor hiv/aids, tuberculose en seksuele en reproductieve gezondheid in polyvalente centra in Mwanza, Zalewa, Dedza en Nsanje.

Project in de gevangenissen

In de gevangenissen van Chichiri et Maula zorgt Artsen Zonder Grenzen voor screening en eerstelijnszorg voor hiv/aids en tuberculose, en voor betere water- en sanitaire voorzieningen voor de gevangenen. Dit model is erkend als een voorbeeld van good practice. Artsen Zonder Grenzen vraagt dat het overal in het land wordt overgenomen en dat er een oplossing komt voor de overbevolking en de extreme ondervoeding in de gevangenissen.