Sociale media

Open the menu

Handelen voor Gaza: uw steun blijft cruciaal

HANDELEN VOOR GAZA

UW STEUN BLIJFT CRUCIAAL

 

gazaDe situatie in Gaza is wanhopig. Sinds het begin van de vijandelijkheden tussen Israël en Hamas lijdt de bevolking onvoorstelbaar. We hebben uw hulp nodig om essentiële zorg te blijven verlenen en om te pleiten voor een staakt-het-vuren. 

"Onze patiënten hebben verschrikkelijke verwondingen… De artsen kunnen deze verwondingen niet behandelen op het slagveld of in de as van de verwoeste ziekenhuizen… Kinderen, soms slechts 5 jaar oud, zeggen ons dat ze liever zouden sterven dan deze pijn te blijven doorstaan." 

Wat vraagt MSF? 

Ons mandaat omvat niet alleen medische hulp, maar ook de publieke aanklacht van misstanden. Onze teams ter plaatse bieden essentiële en geloofwaardige getuigenissen over mensenrechtenschendingen en schendingen van het humanitair recht.

We vragen om een onmiddellijk staakt-het-vuren en veroordelen de aanvallen op burgers en medische infrastructuur. 

De operaties van MSF in Gaza 

Hoewel de strenge beperkingen en constante gevaren ons werk belemmeren, stelt uw donatie ons in staat om logistieke inspanningen te ondersteunen om essentiële voorraden binnen te brengen wanneer dat mogelijk is, onze aanwezigheid te handhaven om effectief in te grijpen zodra de omstandigheden dat toelaten en toekomstige reacties voor te bereiden. 

Hoe worden uw donaties gebruikt?

Medische ondersteuning

Soutien Médical

Medische ondersteuning

Aankoop en opslag van essentiële medicijnen en medische benodigdheden.

Apparatuur

Équipement

Apparatuur

Levering van onmisbare medische apparatuur en zorgapparaten.

Logistieke ondersteuning

Soutien Logistique

Logistieke ondersteuning

Zorgen voor de levering en distributie van hulp zodra toegang mogelijk is.

Gezondheidspersoneel

Personnel de Santé

Gezondheidspersoneel

Opleiding en ondersteuning van gezondheidswerkers ter plaatse om in te spelen op directe en langdurige noodsituaties.

Hoe kunt u de bevolking van Gaza helpen? 

Sluit u aan bij onze oproep voor een onmiddellijk staakt-het-vuren. Deel ons bericht op sociale media, gebruik de hashtag #GazaStopNow om bewustwording te creëren en uw stem te laten horen. Elke deling helpt de internationale druk te verhogen om een einde te maken aan het geweld en humanitaire hulp mogelijk te maken. 

Help financieel. Uw donatie aan het "Regionaal Fonds - Noodhulp Gaza" van Artsen Zonder Grenzen helpt de slachtoffers van het conflict in de bezette Palestijnse gebieden en omliggende landen zoals Libië of Egypte. Dank u voor uw vrijgevigheid en voortdurende steun. Samen kunnen we een sprankje hoop brengen in deze verwoestende humanitaire crisis.

Je fais un don
Je fais un don
Je fais un don

WAAROM VERTROUWEN OP MSF?

🌍 Onafhankelijkheid

Onze onafhankelijkheid is verankerd in onze financiering: 97% komt van individuele particuliere donateurs die kleine bedragen geven. We streven ernaar om vrij de behoeften te evalueren, zonder beperkingen toegang te krijgen tot de bevolking en rechtstreeks de hulp te bieden die we brengen.

⚖️ Onpartijdigheid

We bieden hulp en zorg aan degenen die dat het meest nodig hebben, ongeacht hun afkomst, religie of politieke overtuiging.

📊 Financiële Transparantie

MSF zet zich in om donaties op een transparante en efficiënte manier te gebruiken. MSF publiceert gedetailleerde financiële rapporten die laten zien hoe de fondsen worden toegewezen, met een groot deel van de middelen direct besteed aan medische en humanitaire hulpprogramma's.

Doneer Nu

Meer info