Sociale media

Open the menu

NOODHULP: oproep tot solidariteit voor de slachtoffers in Beiroet

Momenteel zijn de Artsen Zonder Grenzen-teams in Beiroet om hulp te bieden na de rampzalige situatie die de inwoners heeft getroffen. We hebben dringend uw steun nodig om onze interventies voort te zetten en de slachtoffers van de explosie bij te staan.

IK DOE EEN GIFT aan HET noodhulpfonds

Steun onze acties in Libanon en in meer dan 70 landen met een gift aan ons noodhulpfonds.

Voor elke schenking van €40 of meer in 2020 profiteer je van een uitzonderlijke belastingvermindering van 60%, tegenover de gebruikelijke 45%. Een totale bijdrage van € 100 kost je uiteindelijk maar € 40 na belastingvermindering (in 2020).

ONZE HUIDIGE INTERVENTIES:

We concentreren onze activiteiten op dit moment op de zwaarst getroffen wijken: Mar Mikhael en Karantina.

  • Inrichting van een medisch station in Mar Mikhael.
  • Raadplegingen voor chronische zieken om de continuïteit van hun behandeling te garanderen.
  • Water en hygiëne zijn een prioriteit: we hebben 4 waterpunten ingericht en hygiënekits verdeeld.
  • Ons team van psychologen is van deur tot deur gegaan en was ook aan de slag in het medisch station om psychologische noodhulp te bieden.
  • We hebben een mobiel team naar Karantina gestuurd voor de verzorging van verwondingen, psychologische hulp en de opvolging van chronische zieken.

ONZE VOLGENDE INTERVENTIES:

  • De komende dagen zetten we vooral in op de opvolging van de getroffen bevolking die geen dak meer boven het hoofd heeft. Een team van Artsen Zonder Grenzen evalueert de behoeften van de kwetsbare bevolking in de meest achtergestelde wijken.
  • We zetten de medische hulp en de behoefteanalyse in andere wijken voort.
  • Het aantal COVID-19-gevallen zat voor de ramp al in de lift. Epidemiologen vrezen een verdere opflakkering door de chaos na de twee explosies. De teams van Artsen Zonder Grenzen blijven de noden evalueren zodat ze tijdig kunnen reageren.

Artsen Zonder Grenzen in Beiroet

Onze interventies worden gefinancierd door het Noodhulpfonds, waarmee we de meest kwetsbare mensen over de hele wereld te hulp kunnen komen, onmiddellijk op dit soort noodsituaties kunnen reageren en kunnen handelen waar de behoeften het meest dringend zijn.

In naam van alle patiënten en van onze teams ter plaatse bedanken we van harte iedereen die ons al steunde! Uw hulp is kostbaar.