Sociale media

  • NL
Open the menu

Monrovia: Granaten vallen vlakbij ziekenhuis AZG


De buurt "Mamba Point" in Monrovia was deze ochtend het doelwit van granaataanvallen. Sinds het algemeen ziekenhuis van de stad een maand geleden de deuren moest sluiten, houdt AZG twee ziekenhuizen open in deze wijk. Eén granaat ontplofte op slechts tien meter van de ingang van de ziekenhuiscompound. De AZG-teams ontvingen al meer dan 50 gewonden en 11 doden.

De intense bombardementen hebben het voor de AZG-medewerkers nog moeilijker gemaakt om in te stad de broodnodige medische hulp te verschaffen.
"Op zaterdag landde er een kogel temidden van onze kindafdeling. Vandaag vallen er granaten aan de toegangspoort. Burgers, inclusief kinderen, komen om het leven", zegt Alain Kassa, AZG-landverantwoordelijke in Liberia. "In Monrovia sterven mensen van cholera en is er een ernstig voedsel- en watertekort. We vrezen dat de situatie in andere delen van Liberia ook ernstig is. Humanitaire organisaties hebben al meer dan twee jaar geen toegang meer tot regio's zoals de noordelijke Lofa-provincie."
AZG dringt er bij alle strijdende partijen op aan om niet langer op burgers te mikken, en de aanvallen te stoppen die de weinige nog functionerende medische voorzieningen in gevaar brengen. De gewonden moeten veilige toegang krijgen tot een medische behandeling. Medisch personeel moet patiënten veilig kunnen behandelen binnen de medische voorzieningen.