Sociale media

  • NL
Open the menu

India: AZG helpt slachtoffers van overstromingen in Jammu-en-Kashmir


In India hebben overstromingen grote vernielingen aangericht in Jammu-en-Kashmir, de meest noordelijke provincie van het land. Er zouden 150 doden zijn en nog verschillende honderden vermisten. Veel huizen zijn weggespoeld, 25.000 mensen zijn getroffen door de ramp.

Artsen Zonder Grenzen is aan de slag in de dorp die het zwaarst getroffen zijn in en rond de stad Leh. Daar verdelen teams plastic zeilen, keukengerei, dekens, zeep en ook kleding aan 2000 van de kwetsbaarste families.
“Ondanks de logistieke uitdagingen zijn er erin geslaagd om de verdeling van hulpgoederen op te starten,” zegt Teshome Ashagre Adebabai, die het team van Artsen Zonder Grenzen in Leh leidt. “Die verdelingen zijn voorlopig onze prioriteit, maar we bekijken intussen ook de medische noden en we voorzien om daar zo snel mogelijk aan tegemoet te komen.”
Artsen Zonder Grenzen werkt in Leh samen met de ngo Save the Children en een aantal lokale organisaties. Ook in het disctrict Kargil zal Artsen Zonder Grenzen hulpgoederen verdelen om zo de overheid te ondersteunen in haar hulpacties.
Artsen Zonder Grenzen werkt in de provincie Jammu-en-Kashmir sinds 2001. Naast basisgezondheidszorg biedt Artsen Zonder Grenzen psychologische hulp aan de bevolking, die al twintig jaar lijdt onder geweld.