Sociale media

  • NL
Open the menu

Hulp na overstromingen


Artsen Zonder Grenzen (AZG) levert sinds midden november hulp aan de slachtoffers van de overstromingen in Algerije. Op medisch vlak deelde de organisatie vooral medicijnen uit en zorgde voor waterbevoorrading. AZG coördineerde haar activiteiten met andere actoren, zoals de lokale autoriteiten en de Rode Halve Maan.

In Algerije vond op 10 november een zware wolkbreuk plaats. Vooral één van de armste wijken van Algiers, Bab El Oued werd zwaar getroffen. Zeker 750 mensen kwamen om. De internationale hulp kwam zeer snel op gang. AZG kwam ter plaatse met vier internationale medewerkers en bijna 13 ton hulpmateriaal, zoals plastic sheeting, dekens en medische urgentiekits.
In Algiers bezocht AZG alle getroffen wijken. In de wijk Oued Koriche plaatste ze een watertank voor de opslag en verspreiding van water bij één van de opvangcentra. In verschillende ziekenhuizen en gezondheidscentra werden geneesmiddelen uitgedeeld. De organisatie trok vervolgens naar het eveneens getroffen Chlef, een stad op 200 kilometer ten zuidwesten van Algiers, waar minder hulporganisaties aanwezig waren. Daar werd een watertank geplaatst, en installeert het AZG-team nu ook een filtersysteem om de waterkwaliteit te verbeteren. AZG deelde er ook zo'n 3.000 dekens uit en een paar honderd jerrycans.
AZG kan nog een tiental dagen aan de slag blijven in het gebied, maar zal ook daarna de situatie van de mensen opvolgen die hun huizen kwijt geraakten en nu tijdelijk in andere locaties zijn ondergebracht.