Sociale media

  • NL
Open the menu

Haïti: 1.500 patiënten behandeld in overstelpte gezondheidscentra


Meer dan 1.500 gewonden zijn tot nu toe opgevangen door Artsen Zonder Grenzen. De patiënten stromen toe in enorme aantallen. Onze teams stellen alles in het werk om hen eerste zorgen toe te dienen, maar de chirurgische noden zijn enorm. Er zijn enorme uitdagingen door de blokades aan de luchthaven en de transportproblemen.

De drie bestaande medische gebouwen van Artsen Zonder Grenzen – een spoedcentrum in Martissant, een centrum voor verloskundige spoedzorg en een traumacentrum – zijn gedeeltelijk beschadigd. Op dit moment worden de patiënten opgevangen in tenten.
Sinds de aardbeving zijn 30 internationale en 800 Haïtiaanse medewerkers van Artsen Zonder Grenzen hard aan het werk om de slachtoffers te helpen. 80 extra internationale medewerkers zijn onderweg om de teams te versterken.
In de nacht van vrijdag op zaterdag zal een vrachtvliegtuig met 40 ton medisch materiaal vanuit Oostende vertrekken naar Port-au-Prince.
Artsen Zonder Grenzen doet beroep op de solidariteit van het Belgische publiek om haar noodoperaties in Haïti te steunen. Alle giften zijn welkom op rekeningnummer 000-0000060-60.

Meinie Nicolai legt uit wat Artsen Zonder Grenzen precies doet op Haïti (Het Journaal 7, 14/01/2009).