Sociale media

  • NL
Open the menu

Eerste Belg op de K2


Op 12 juni vertrekt Wim Smets met een internationale expeditie naar de K2. Hij wordt de eerste Belg die zich aan de beklimming van deze gevaarlijke berg waagt en doet dit bovendien voor Artsen Zonder Grenzen.

In het verleden beklom Wim Smets al Cho Oyu (8201 meter, de zesde hoogste berg ter wereld) en de Mount Everest (8850 meter, de hoogste berg ter wereld) en hij stond op de top van de 'Seven Summits' (de hoogste berg van elk van de zeven continenten).
Op zijn website www.eerstebelgopK2.be kan je virtueel grond kopen op de K2. Jouw bijdrage gaat integraal naar AZG.  Onder meer de poolreiziger Dixie Dansercoer en burgemeester Patrick Janssens steunen dit project van de Antwerpenaar ten volle.
Op de website kan je in de volgende maanden alvast Wim's voorbereidingen volgen: de resultaten van fysieke tests, een blog, steunbetuigingen, foto’s etc.
Vanaf 12 juni, kan je op deze website virtueel aan de expeditie deelnemen via de blog en een expeditie-dashboard. Via de RSS-feed op de blog word je automatisch geïnformeerd als Wim iets heeft toegevoegd.