Sociale media

  • NL
Open the menu

Drie teams in actie voor nieuwe aardbeving


Artsen Zonder Grenzen heeft drie teams naar het door de nieuwe aardbeving getroffen gebied gestuurd. Omdat AZG al actief was in El Salvador, kon de organisatie de onmiddellijke noden snel evalueren. De nu uitgestuurde teams verleenden nog steeds hulp aan de slachtoffers van de eerste aardschok.

De tweede beving, 6,1 op schaal van Richter, vond plaats op 13 februari om 8u20 en trof vooral gebieden die niet betrokken waren in de eerste beving. AZG huurde een helikopter om een eerste schatting te maken van het gebied, dat zich uitstrekt tussen Ilopango Lake en San Vicente. Wegen en infrastructuur zijn ernstig beschadigd en tientallen dorpen zijn volledig verwoest.
Helikopters van het Salvadoraanse leger brengen gewonde mensen uit het platteland over naar ziekenhuizen in San Salvador. In San Vicente heeft AZG hulp geboden aan Salvadoraanse dokters. Een aantal ernstig gewonden werd overgebracht met de door AZG gehuurde helikopter.
AZG-medewerkers leveren ondersteuning aan lokale ziekenhuizen en gezondheidscentra, en helpen bij het in kampen onderbrengen van de lokale bevolking. Enkele niet-medische projecten die zich bezighouden met de nasleep van de eerste beving, zijn tijdelijk opgeschort om personeel vrij te maken voor de huidige noodsituatie. Alle AZG-projecten in Midden-Amerika ondersteunen de actie.