Sociale media

  • NL
Open the menu

DR Congo: hulp voor slachtoffers tankexplosie


Artsen Zonder Grenzen assisteert in het ziekenhuis van Uvira, in het oosten van de Democratische Republiek Congo, nadat daar een tankwagen met brandstoffen is geëxplodeerd.

Bij het ongeluk in de buurt van het dorpje Sange, kwamen eind vorige week 242 mensen om het leven. Veel meer mensen raakten gewond. Dit weekend zijn in het ziekenhuis van Uvira 43 mensen met zware brandwonden opgenomen voor behandeling. Na het weekend zijn nog drie slachtoffers met ernstige brandwonden vanuit een ziekenhuis in Lemura  overgebracht naar Uvira.
Artsen Zonder Grenzen heeft twee artsen en medisch materiaal gestuurd naar het ziekenhuis, waar zij het ministerie van Volksgezondheid ondersteunen bij de behandeling van de gewonden. Artsen Zonder Grenzen heeft ook voor transport gezorgd om gewonden te evacueren naar twee andere ziekenhuizen in de provinciehoofdstad Bukavu.
Het Algemeen Ziekenhuis in Bukavu behandelt momenteel 12 patiënten met ernstige brandwonden, het Panzi Ziekenhuis in de provincie hoofdstad verzorgt er nu 15. De coördinatie van de hulpverlening ligt in handen van de provinciale overheid.