Sociale media

  • NL
Open the menu

AZG verwelkomt de vrijlating van Nina Davydovich


AZG verwelkomt de vrijlating van Nina Davydovich, hoofd van een Russsische ngo, na een ontvoering die 168 dagen heeft geduurd. AZG wenst haar veel sterkte en een spoedig herstel toe na deze beproeving, en hoopt dat ze zo snel mogelijk haar familie en vrienden zal terugzien.

Kort na de ontvoering van Nina op 23 juli 2002, werd Arjan Erkel, landverantwoordelijke voor AZG in Dagestan, gekidnapt door onbekende gewapende mannen in Makhachkala.
Na bijna vijf maanden hebben de inspanningen van de overheid om deze zaak op te lossen geen verdere informatie opgeleverd over Arjan, de plaats waar hij zich bevindt of zijn gezondheidstoestand.
Nina's vrijlating geeft AZG en Arjan's familie de hoop dat ook Arjan spoedig vrijgelaten zou worden. AZG dringt er bij de overheid op aan dat ze alles in het werk zou stellen om zijn vrijlating te bewerkstelligen.
AZG vraagt Arjan's ontvoerders dat ze zijn fysieke en mentale integriteit zouden respecteren en hem ongedeerd zouden vrijlaten.
Enkele biografische gegevens over Arjan Erkel
Peter-Arjan Erkel is 32 en bezit de Nederlandse nationaliteit. Sinds april 2002 werkt hij voor AZG-Zwitserland als landverantwoordelijke in Makhachkala, de hoofdstad van de Russische deelrepubliek Dagestan. Arjan volgde een opleiding in management en logistiek (Transport Academia) en behaalde een M.Sc. Culturele Antropologie aan de universiteit van Nijmegen. Hij begon in 1994 voor AZG te werken als logistiek medewerker in Oeganda. Sindsdien was hij actief als logistiek coördinator voor AZG in Tadjikistan, en als projectcoördinator in Oezbekistan, Rusland en Sierra Leone.