Sociale media

  • NL
Open the menu

AZG-medewerkers nog niet vrijgelaten


Bossaso/Barcelona/Brussel. De twee internationale medische medewerkers van Artsen Zonder Grenzen die op 26 december nabij de Somalische stad Bossaso werden ontvoerd door een groep gewapende personen, worden nog steeds vastgehouden. AZG herhaalt haar vraag aan alle betrokken partijen om onze twee collega’s onmiddellijk vrij te laten en hen menselijk te behandelen.

Alle internationale AZG-medewerkers van het project in Bossaso zijn geëvacueerd. Gisteren arriveerde een AZG-team uit Barcelona: de coördinator van de Urgentie-eenheid, de landverantwoordelijke van Somalië en een Somalië-expert van AZG. Dit ondersteunend team staat in contact met de plaatselijke autoriteiten en met de Spaanse ambassadeur in Nairobi. AZG houdt ook contact met de autoriteiten van de regio Puntland, met internationale regeringen en andere internationale organisaties.

AZG werkt al meer dan 16 jaar onafgebroken in Somalië en biedt momenteel medische zorg in elf regio’s. Er zijn een 60-tal internationale en meer dan 800 nationale AZG-medewerkers actief in Somalië. Jaarlijks worden meer dan 300.000 consultaties verricht en zo’n 10.000 patiënten opgenomen. Het AZG-project in Bossaso ging van start in mei 2007. Er werken 8 internationale en 100 nationale hulpverleners.