Sociale media

Open the menu

De onmisbare logistiek van AZG

Dossier

De onmisbare logistiek van AZG

Achter iedere AZG-arts staat een logistiek team dat op voorhand de infrastructuur voor de medische zorg heeft opgezet en het noodzakelijke medische materiaal heeft aangekocht en getransporteerd. Zonder deze onmisbare logistiek kan geen enkele arts levens redden. Maar zonder uw giften kan geen enkele logistieker zijn werk doen. Uw hulp is dus een essentiële schakel in deze keten van solidariteit. Bedankt om ons te blijven steunen!

Bijgewerkt op wo, 05/23/2018 - 12:34

“Bevoorrading, weinig mensen weten hoe dat werkt”

Miriam Willis is Engelse. Ze is als logistiek medewerkster  verantwoordelijk voor de bevoorrading in Centraal-Afrika. Het is haar eerste missie met AZG.

Lees verder

De kits van AZG, cruciale sleutel voor efficiënte noodhulp

We willen altijd zo snel mogelijk operationeel kunnen zijn, overal ter wereld. De AZGlogistiekers hebben daarom in samenwerking met het medisch personeel op het terrein een uitgebreid systeem van medische en logistieke kits opgezet. 

Lees verder

Een echt opblaasbaar ziekenhuis

De medische dienst en het logistiek team verbeteren samen voortdurend de medische zorg. Welke ook de moeilijkheden zijn op de plek waar we in actie komen, AZG waakt er over dat ze de bevolking medische en chirurgische zorg biedt die beantwoordt aan de internationale kwaliteitsnormen. Een echt opblaasbaar ziekenhuis

Lees verder

Nieuwe technologieën ten dienste van medisch humanitair werk

Ook AZG gebruikt de mogelijkheden van nieuwe technologieën. Via het internet doen we al vele jaren aan telegeneeskunde. Dokter Rigal legt de voordelen uit. 

Lees verder

U bent een essentiële schakel in de keten van solidariteit van AZG

Bijna de helft van de jaarlijkse uitgaven van Artsen Zonder Grenzen houden verband met de aankoop van medisch en logistiek materiaal en de levering ervan op het terrein. Het is lastig werken, achter de schermen, door onze logistieke medewerkers. Zonder hen zou geen enkele interventie mogelijk zijn. Zij gebruiken uw gift om medisch materiaal, geneesmiddelen of vaccins aan te kopen en ze naar de verste uithoeken van de planeet te brengen. En dat geldt ook voor het materiaal dat nodig is voor de bouw en de uitrusting van gezondheidscentra, voor de programma’s voor water, hygiëne en sanering alsook voor al het logistiek materiaal.

Zoals gezegd in de inleiding, bent u een essentiële schakel in de keten van solidariteit die elke actie van AZG is. Met elk van uw giften kunnen we een antwoord bieden op zeer precieze behoeften. Het geld wordt beheerd door professionals die, ongeacht hun specialisme, er altijd over waken dat ze zo
doeltreffend mogelijk zijn. Uw vertrouwen en uw loyauteit zijn cruciaal om te slagen!

Bedankt om aan de zijde van AZG te blijven!