Sociale media

Open the menu

Venezuela

Venezuela
Jaar AZG begon te werken in het land
2015

De inwoners van Venezuela gaan nog steeds gebukt onder de sociale gevolgen van de politieke en economische crisis.

Sinds 2017 biedt Artsen Zonder Grenzen medische en geestelijke gezondheidszorg aan jongeren en aan slachtoffers van seksueel geweld in vier openbare ziekenhuizen van Maracaibo, de op één na grootste stad van het land. Die zorg omvat prenatale en postnatale controles, contraceptie, spoedbevallingen en psychologische bijstand, individueel of in groep. De gezondheidspromotoren van Artsen Zonder Grenzen gaan ook op bezoek in scholen, sportcentra en jongerenclubs om er te spreken over seksuele en reproductieve gezondheid.

In Sifontes, een mijngebied dicht bij de Braziliaanse grens, verleent Artsen Zonder Grenzen zijn samenwerking aan het nationaal programma ter bestrijding van malaria door de ziekte op te sporen, te behandelen en te voorkomen.

Bijstand tijdens demonstraties

Tijdens demonstraties in de eerste helft van het jaar vielen ruim 100 doden en duizenden gewonden. Artsen Zonder Grenzen heeft hulp geboden in de ziekenhuizen van vijf steden, onder meer in Caracas, en medisch materiaal geleverd, psychologische bijstand verleend en technische ondersteuning gegeven. Zo heeft het personeel geleerd hoe het met grote aantallen gewonden moet omgaan.