Sociale media

  • NL
Open the menu

Bedankt voor alles!

Country
Burundi

First Mission bannerJe beseft pas echt wat je allemaal gezien hebt als je enkele dagen terug thuis bent. Eenmaal geland en even tijd gehad voor mijzelf, is alles langzaam maar zeker beginnen bezinken en ben ik oprecht beginnen beseffen wat ik allemaal gezien heb de afgelopen dagen. Ik was vertrokken zonder verwachtingen en ben teruggekomen met zo veel meer! 

Het waren mooie dagen, maar soms ook zware. Ik heb zoveel kunnen zien en meemaken! Een ervaring die ik mijn hele leven zal meedragen, en die me voorziet van zoveel nieuwe bagage. Burundi is een arm maar ook een prachtig land, voorzien van oneindige uitzichten die je enkel terugvindt in natuurdocumentaires. Een prachtige cultuur in geuren en kleuren met even mooie mensen en natuurlijk het werk in de verschillende projecten van Artsen Zonder Grenzen.

De projecten hebben mij één voor één enorm geboeid en hebben mij elk op hun manier kunnen verrassen. Door alle bezoeken is mijn blik op het werk van Artsen Zonder Grenzen verruimd en heb ik ontdekt hoeveel organisatie elk project vraagt. Het aantal mensen dat instaat voor de coördinatie van de projecten, de logistieke medewerkers en zo veel anderen die er allemaal samen voor zorgen dat het gezamenlijke doel van het project bereikt kan worden. Het werk dat door iedereen gedaan wordt, maar ook het samenleven met andere expats die het leven er samen leuk maken.

In Burundi heb ik de kans gekregen om veel mensen te mogen ontmoeten en te spreken. Elk van hen  was even gedreven, enthousiast en gemotiveerd. Of het nu om een patiënt, verpleger, arts of expat ging. Een aantal hiervan zijn bijvoorbeeld Wilma en François die elkaar via Artsen Zonder Grenzen hebben leren kennen en zo veel interessante verhalen hadden. Of Odette die ons de hele rondreis doorheen het prachtige land gegidst heeft, of Olivier die me het project rond de behandeling van fistula’s volledig uitlegde. De ontmoeting met al deze mensen heeft mijn ogen geopend. Ik wil dan ook deze mensen en alle artsen, logistiekers, coördinators, medewerkers en iedereen die tijd voor ons heeft willen maken, bedanken voor alle informatie die we van hen kregen en om ons te helpen bij het volbrengen van deze “First Mission”. Ik houd er een ongelofelijke herinnering aan over.

Daarnaast heeft deze First Mission mij vooral bevestigd dat ik, als alles een beetje meezit, heel graag op missie zou gaan met Artsen Zonder Grenzen. Zeker nadat ik alles heb gezien wat men heeft kunnen realiseren met de middelen die er zijn. Ik vermoed dat hun werk veel voldoening moet geven, en de coördinators van de projecten veel trots bezorgt, hoewel het niet altijd gemakkelijk is, en er ook vele tegenslagen zijn.

Uiteindelijk rest mij nog een paar regels om de mensen te bedanken die hier allemaal aan meegewerkt hebben en mij de kans gegeven hebben om mee te mogen gaan. Natuurlijk ook Pierre met wie ik al deze belevingen heb kunnen delen en Christof die alles georganiseerd heeft voor ons.

Bedankt voor alles !

Lisa