Sociale media

Open the menu

Burundi

burundi
Jaar AZG begon te werken in het land
1993

In 2018 bleef Artsen Zonder Grenzen trauma’s behandelen in de Burundese hoofdstad en bijdragen tot de preventie en aanpak van ziekte-uitbraken in het hele land.

onze PROJECTEN VOOR MALARIAPREVENTIE GAAN WEER VAN START

 

Na onze interventie van 2017 als antwoord op de sterke stijging van het aantal malariagevallen in het district Ryansoro (in de provincie Gitega), volgden we de situatie in 2018 verder op. Met het oog op de verdelging van muggen werd er insecticide verneveld in individuele woningen. In twee golven en over een periode van zes maanden werden met de steun van Artsen Zonder Grenzen 35.000 landelijke woningen behandeld door 322 Burundese medewerkers van het ministerie van Volksgezondheid en lokaal aangeworven vrijwilligers. Dankzij de actie konden we 160.000 mensen beschermen. Daarnaast boden we behandelingen aan voor malaria in 14 gezondheidscentra en in het districtziekenhuis van Ntita. De bloedbank van Gitega kon ook op onze steun rekenen.

oOK ONZE ANDERE PROJECTEN IN HET LAND BLIJVEN DOORGAAN

In Bujumbura verstrekken we zorgen aan slachtoffers met trauma’s en brandwonden in het ziekenhuis van Arche Kigobe, dat 68 bedden telt. Doorheen het jaar stonden onze medische teams in voor 22.400 spoedconsultaties en meer dan 4.000 chirurgische ingrepen. Meer dan 6% van de opgenomen patiënten was het slachtoffer van geweld. Op de afdeling voor ambulante patiënten hielden onze teams bijna 9.500 medische consultaties, legden ze 20.000 verbanden aan en stonden ze in voor 14.300 kinesitherapiesessies.

We staan steeds paraat om noodsituaties aan te pakken in Burundi en konden zo aan het einde van het jaar het ministerie van Volksgezondheid bijstaan om een cholera-uitbraak in het dorp Rumonge onder controle te krijgen. De uitbraak werd op 28 december gemeld en dezelfde dag nog was ons team al ter plaatse. We leverden medische en logistieke middelen, stelden een ambulance ter beschikking en boden opleidingen aan voor het ministerie, en zorgden voor proper water voor de gemeenschap.