Sociale media

Open the menu

Wereldvluchtelingendag

WRD
Datum
Starttijd 20:00
Locatie Da Roma (Antwerpen) - Turnhoutsebaan 286, 2140 Borgerhout
Congres
Registratiekosten 5€
Taal Nederlands

Elk jaar wagen duizenden mensen, gedreven door geweld en wanhoop, hun leven door gevaarlijke reizen te ondernemen naar veilige oorden. Migratie staat hoog op de politieke agenda, en wordt veelal als een bedreiging voorgesteld, maar wat met de rechten van mensen op de vlucht? Vluchtelingen, asielzoekers, migranten, mensen zonder papieren beroeren de publieke opinie, maar in dat debat is weinig oog voor de medemensen die achter deze verschillende termen schuilgaan. Waarom is de opvangcrisis in België een schending van de mensenrechten? Organiseert de EU zelf pushbacks met haar nieuwe migratiepact? En zijn er dan geen menswaardige alternatieven voorhanden? 

Ben je geïnteresseerd in deze problematiek? Schrijf je dan in voor dit evenement georganiseerd door Vluchtelingenwerk Vlaanderen en De Roma, in samenwerking met andere organisaties. 

AZG zal er zijn!

Onze collega Caroline Willemen zal samen met verschillende experts, waaronder Flor Didden (11.11.11), Stefaan Peirsman (ACV) en Pascal Debruyne (Odisee Hogeschool), deelnemen aan een rondetafelgesprek om de blinde vlekken in het huidige migratiedebat te bespreken. Dit is een gelegenheid om kennis te maken met inspirerende initiatieven, groot en klein, die solidariteit bevorderen met mensen op de vlucht en mensen zonder papieren.

De avond zal worden afgesloten met een debat, gevoed door deze gesprekken, met Saar Depuydt, humanitair werker en winnaar van de Mensenrechtenprijs, Wali Sediqi, ondernemerschapscoach, en Benoit Dhondt, advocaat gespecialiseerd in migratie- en vluchtelingenrecht, gemodereerd door Samira Bendadi, journalist bij MO* Magazine.

Bent u geïnteresseerd in dit onderwerp? Aarzel niet om u in te schrijven via de volgende link en ontdek een vernieuwd en solidair perspectief op migratie.

Caroline
Caroline Willemen werkt sinds 2016 voor Artsen zonder Grenzen. Ze was onder meer actief in Afghanistan, de DRCongo en Turkije. Ze zag in de vluchtelingenkampen op Lesbos, op het zoek- en reddingsschip van AZG, en aan het hoofd van de activiteiten van AZG in België als geen ander de impact van het migratiebeleid van de EU en het niet-opvangbeleid van de Belgische overheid.