Sociale media

Open the menu

HELP ONS OM TE REAGEREN OP DE MEDISCHE EN HUMANITAIRE BEHOEFTEN VAN DE SLACHTOFFERS

Onze teams zijn ter plaatse in Afghanistan om de lokale behoeften in te schatten en te beoordelen welke steun AZG het beste zou kunnen bieden. 

In dit soort situaties moeten we de gewonden verzorgen en snel medische handelingen uitvoeren, zoals operaties of dialyse, wat een uitdaging kan zijn als de lokale gezondheidscapaciteiten ernstig zijn aangetast door een ramp.

Het noodfonds

Met uw gift aan het noodfonds van Artsen Zonder Grenzen kunnen we onmiddellijke hulp bieden aan slachtoffers van natuurrampen, maar ook aan slachtoffers van epidemieën en conflicten. Wij vragen om uw donatie te gebruiken waar het het meest nodig is.

WAT ZIJN DE VOLGENDE STAPPEN VOOR AZG-teams?

1- Beoordeling

 • behoeften

 • Logistieke beperkingen
 • Mogelijke uitvoering van activiteiten

2- Een project starten

 Identificatie van :

 •  Nuttig lokaal personeel
 •  Capaciteit en toegevoegde waarde van AZG
 •  Beschikbaar en noodzakelijk budget

 3- Uitzenden van een interventie- en inzetteam

Elke minuut is cruciaal om zoveel mogelijk levens te redden. Onze teams doen hun uiterste best om snel te handelen. We houden je zo snel mogelijk op de hoogte van de ontwikkelingen ter plaatse.

IK DOE NU EEN GIFT

Het delen van onze oproep tot donaties op sociale netwerken helpt ons ook.

Door onze oproep voor donaties te delen op sociale netwerken, kun jij ons ook helpen.

WAAROM GEVEN AAN ARTSEN ZONDER GRENZEN?

 1. Medische expertise: In de afgelopen 50 jaar heeft AZG een onmiskenbare expertise opgebouwd op het gebied van oorlogsgeneeskunde, organisatie en logistiek. Daardoor kunnen we essentiële gezondheidszorg bieden aan mensen die getroffen zijn door gewapende conflicten, natuurrampen, epidemieën en andere noodsituaties.
 2. Innovaties: AZG innoveert voortdurend om zijn efficiëntie te verbeteren; mobiele klinieken, gebruiksklare medische kits, drones voor de levering van medische benodigdheden, kunstmatige intelligentie voor de vroege opsporing van ondervoeding.
 3. Snelle reactie: AZG is in staat om binnen enkele uren na een crisis te reageren. AZG-teams zijn getraind om in extreme omstandigheden te werken.
 4. Neutraliteit en onafhankelijkheid: AZG werkt zonder politieke of religieuze motieven. AZG-teams richten zich op de behoeften van de mensen die het meest hulp nodig hebben, ongeacht aan welke kant van de frontlinie zij zich bevinden. Hierdoor kan AZG werken in gebieden met conflicten en instabiliteit, waar andere organisaties niet kunnen werken.
 5. Transparantie: Als u een donatie doet, wilt u dat deze efficiënt wordt besteed op het terrein en dat onnodige uitgaven worden vermeden. AZG verbindt zich ertoe uw geld op een gepaste en transparante manier te gebruiken: 86,5% van onze giften gaat naar onze sociale missie op het terrein, met prioriteit voor de mensen die het het meest nodig hebben. Elk jaar stelt AZG een activiteitenverslag op dat u informeert over de projecten en landen die van de giften hebben geprofiteerd.
 6. Engagement op lange termijn: AZG zet zich op lange termijn in om mensen die door een humanitaire crisis zijn getroffen te helpen. AZG biedt niet alleen noodhulp, maar werkt ook aan de wederopbouw van getroffen gemeenschappen en de versterking van gezondheidssystemen in de landen waar we actief zijn.

IK BEN OVERTUIGD, IK DONEER