Sociale media

Open the menu

Egypte

egypte
Jaar AZG begon te werken in het land
2010

In 2018 bleef Artsen Zonder Grenzen integrale gezondheidszorg bieden op maat van de behoeften van migranten en vluchtelingen in de Egyptische hoofdstad.

Egypte is een van de belangrijkste transitlanden en bestemmingen voor migranten en vluchtelingen uit landen als Syrië, Eritrea, Soedan en Jemen. Volgens het VN-vluchtelingenagentschap, de UNHCR, telde Egypte 244.910 vluchtelingen en asielzoekers aan het einde van 2018, vooral in Caïro, Alexandrië en andere steden. Veel van deze mannen, vrouwen en kinderen kwamen aan in Egypte nadat ze op de vlucht sloegen voor oorlog en getuige of slachtoffer werden van geweld in hun thuisland of op hun reisweg.

Sinds 2012 biedt een project van Artsen Zonder Grenzen een brede waaier aan gezondheidszorgdiensten aan migranten en vluchtelingen in Caïro. Patiënten kunnen in onze kliniek terecht voor behandelingen op maat van hun specifieke behoeften, met onder meer medische en geestelijke gezondheidszorg, seksuele en reproductieve gezondheidszorg, kinesitherapie en sociale bijstand.

In 2018 tekenden we meer dan 2.000 nieuwe patiënten op en hielden we om en bij de 22.000 consultaties, waaronder 11.800 individuele consultaties voor geestelijke gezondheidszorg en 20 groepssessies, bijna 2.200 medische consultaties, 3.800 kinesitherapiesessies en 4.200 sessies voor sociale bijstand met sociaal werkers.