Sociale media

Open the menu

Democratische Republiek Congo in Nood

Er zijn noodsituaties die het grote publiek nog maar weinig beroeren. De Democratische Republiek Congo is hier een triest voorbeeld van. Het is één van de meest bevolkte landen van Afrika, maar ook één van de van de armste landen ter wereld. De grote meerderheid van de bevolking heeft geen toegang tot de meeste elementaire gezondheidszorg. Bepaalde regio’s zijn echt een niemandsland op het vlak van gezondheid. Deze humanitaire crisis mag niemand onbewogen laten.

Om aan de meest dringende noden te beantwoorden, heeft AZG een team opgericht (het Congo Urgentieteam) dat zich uitsluitend richt op noodgevallen en verantwoordelijk is voor het tijdig opsporen van epidemieën, om hierop zo snel mogelijk te kunnen reageren. Het team komt op

elk moment in actie, op alle fronten: mazelen, meningitis, Ebola, gele koorts, buiktyfus, de pest, cholera, malaria,… En zij hebben u nodig.

Momenteel worden we geconfronteerd met twee grote uitbraken van mazelen en cholera in verschillende provincies. Om te voorkomen dat deze zich verder verspreiden hebben we medicijnen en medisch materiaal nodig, en moeten we meer medische teams mobiliseren.

Doe een gift

U kan ook een gift doen via BE73 0000 0000 6060

(Fiscaal attest voor elke gift van € 40 en meer)

 

Bedankt voor uw gift.