Sociale media

  • NL
Open the menu

Maxime Montfort steunt ook 2de editie Tour for Life


De tweede editie van de achtdaagse wielertocht ten voordele van Artsen Zonder Grenzen vindt dit jaar plaats van 30 augustus tot 6 september. Een sportieve en solidaire uitdaging.

Maxime Monfort  © MSF
© MSF

Na de succesvolle eerste Belgische editie van Tour for Life vorig jaar, trekt het Tour for Life peleton zich dit jaar weer op gang. Tour for Life is een achtdaagse wielertocht voor fietsliefhebbers ten voordele van Artsen Zonder Grenzen. Maxim Monfort van team Lotto-Belisol neemt net als vorig jaar het peterschap op zich.

De Tour for Life start op 30 augustus in Italië, en eindigt op de Muur van Geraardsbergen op 6 september. In totaal zullen de renners acht etappes afleggen over de Alpen, de Jura, de Vogezen en de Ardennen. De tocht gaat langs een aantal monumenten van de Ronde van Frankrijk, zoals Alpe d’Huez, de Col de la Madeleine en de Col du Glandon.

 “De Tour for Life is een prachtige uitdaging voor wielerliefhebber”, zegt Maxime Montfort. “Het is een mooi overzicht van de Ronde van Frankrijk, en dat is toch de grootste beproeving in het wielrennen. Een formidabele uitdaging op de fiets, gecombineerd met een goed doel? Daar doe ik het voor.”

Naast de sportieve uitdaging heeft de Tour for Life inderdaad nog een ander doel: de teams, die bestaan uit 6 tot 9 renners, verzamelen elk 15.000 € voor Artsen Zonder Grenzen. De bedragen ondersteunen de hulpverlening van Artsen Zonder Grenzen aan slachtoffers van rampen, oorlogen of epidemieën. In 2013 hebben 85 deelnemers bijna 240.000 € bijeen gekregen.

Evenementen zoals de Tour for Life zijn bijzonder belangrijk voor Artsen Zonder Grenzen. Het is dankzij dit soort particuliere financiering dat onze teams kunnen werken in alle onafhankelijkheid en neutraliteit, vooral in conflictgebieden.

Meer informatie over de Tour for Life en over de inschrijvingsprocedure voor renners en vrijwilligers, vindt u op www.tourforlife.be