Sociale media

  • NL
Open the menu

Interview - Emilie Buyle – Project FIN/HR Manager (South Sudan)

Interview - Emilie Buyle – Project FIN/HR Manager (South Sudan) – Maart 2023

Emilie komt uit België, is 35 jaar oud en werkt sinds 2019 bij Artsen Zonder Grenzen. Na eerdere missies in de Democratische Republiek Congo, Haïti, Mozambique en Ukraine, is ze nu in Kajo-Keji (Zuid-Soedan) voor haar 5de missie. Wij stelden haar een paar vragen over hoe zij haar beroep ervaart in humanitaire omstandigheden.

hr fin

Beste Emilie, wat is je professionele achtergrond?

Na een combinatie van een master in criminologische wetenschappen en een master in bedrijfseconomie, ben ik mijn professionele weg begonnen als auditor in de “Big Four”. Daarna heb ik 4 jaar als financial controller gewerkt in de privésector. Een lange solo reis in Zuid-Amerika hielp me beseffen dat ik mijn opgedane kennis en ervaring wou investeren in de sociale en humanitaire sector.

Hoe ziet een gewone dag eruit op het terrein?

Een normale werkdag begint meestal al snel met heel veel mensen over de vloer van ons departement. Ons departement is zowel HR als Finance, wat maakt dat we vaak een open deur zijn voor kleine en grote operationele noden, support voor andere departementen en natuurlijk ook voor onze (inter)nationale staff.

Een doorsnee dagje is aankopen goedkeuren volgens het geplande budget, forecast aanpassingen in geval van ongeplande noden en manieren vinden om de het beleid van Artsen Zonder Grenzen toe te passen in een vaak uitdagende context met weinig middelen. Ja, ook in het Finance departement zal je creatief en flexibel moeten zijn!

Wat zijn volgens jou de belangrijkste vereisten om als HR/FIN Manager met Artsen Zonder Grenzen te werken?

Ten eerste moet je oplossingsgericht werken: focussen op hindernissen overkomen en oplossingen zoeken in plaats van vast te lopen wanneer onze manier van werken niet lukt in de lokale context.

En dan: Teamwork, teamwork, teamwork!!

People management is een derde aspect dat bijzonder belangrijk is: een nieuwe procedure of manier van werken invoeren, lukt enkel wanneer je de lokale context, cultuur en uitdagingen van alle collega’s begrijpt. Kom uit je kantoor en praat met mensen, wees nieuwsgierig en accepteer dat niet alles op jouw manier kan gaan [lacht].

Werken met AZG is meer dan alleen één baan – wat betekent dat voor jou? 

Opstaan met een gevoel dat ik een bijdrage te leveren heb, enthousiast zijn om na een vakantie terug naar mijn project te keren en zin hebben om te werken omdat ik geloof in wat wij doen!