Congo in beeld

 

Achter de ontelbare heuvels, rivieren en over het hele land verstrooid liggende dorpen, schuilt in Congo het onnoemelijke lijden van miljoenen mensen, die slachtoffer zijn van geweld en een gebrek aan gezondheidszorg. Teams van Artsen Zonder Grenzen zetten alles op alles om hulp te bieden aan de veelgeplaagde Congolese bevolking. 

Zorg voor moeders en kinderen
Pendeza (22): “We leven in een kamp en hebben geen akkers. Ik heb besloten dat ik geen kinderen meer wil, om beter de te kunnen zorgen voor de zes kinderen die ik al heb.”
De kleine slachtoffers van ondervoeding
Veel vrouwen in Congo hebben zes of zeven kinderen, en de zwangerschappen volgen mekaar snel op. Veel jonge kinderen raken ondervoed omdat de borstvoeding te snel wordt stopgezet wegens de geboorte van een nieuwe baby.
Een hele waaier aan epidemieën
Naast ondervoeding worstelt Congo ook met verschillende epidemieën, van onder meer cholera, mazelen, hiv/aids en malaria. Elk jaar grijpt Artsen Zonder Grenzen verschillende keren in om epidemieën in te dijken.
Een gespecialiseerd team
Om zo efficiënt mogelijk hulp te kunnen bieden bij noodsituaties, heeft Artsen Zonder Grenzen een gespecialiseerde en mobiele ploeg opgericht: de Pool d’Urgence Congo (PUC).
Blijf op de hoogte!
Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Bankgegevens

  • IBAN: BE73 0000 0000 6060
  • BIC BPOTBEB1

Sociale media