Sociale media

Open the menu

Samen reageren we meteen

Steun onze noodhulp

 

Samen reageren we meteen
Steun onze noodhulp

Ik doe een gift

 

Ongeziene overstromingen treffen momenteel maar liefst 33 miljoen mensen in Pakistan. Grote uitbraken van mazelen doden in landen in het zuiden nog steeds duizenden kinderen per jaar. En meer dan een tiende van de wereldbevolking kampt vandaag met een vorm van ondervoeding.

 👉 Al deze mensen in nood verliezen we niet uit het oog.

Ik doe een gift

Artsen Zonder Grenzen biedt al 50 jaar humanitaire noodhulp aan alle bevolkingsgroepen die dat hard nodig hebben. Na een natuurramp of tijdens een epidemie zijn onze teams vaak al in de eerste 72 uur ter plaatse om meteen te reageren. Onze dokters en verpleegkundigen zien het elke dag: onze patiënten zijn lang niet uit de nood.

 👍 Zij hebben jullie steun hiér nodig, zodat we samen dáár kunnen helpen.

Samen helpen we mensen in nood

Samen helpen we mensen in conflictgebieden

In conflictgebieden, biedt Artsen Zonder Grenzen al 50 jaar medische noodhulp aan patiënten aan beide kanten van de frontlinie. We blijven werken in Jemen dat al 8 jaar in oorlog leeft. Haïti is al jaren in de greep van extreem straatgeweld: onze teams gaan er tot het uiterste om traumaslachtoffers op te vangen. En in Noord-Kivu, waar duizenden mensen op de vlucht zijn voor gewapende groeperingen, breiden we onze noodhulp elk jaar nog verder uit.

👉 Onze medische teams blijven gaan naar landen die worden verscheurd door oorlog, conflict of geweld.

Ik doe een gift

Waar ook ter wereld, onze patiënten hebben onze zorg overal even hard nodig. En die zorg kunnen wij niet bieden zonder jouw essentiële steun. Want enkel dankzij jouw gift kunnen we onze medische hulp onafhankelijk, neutraal en onpartijdig blijven bieden, aan beide kanten van de frontlinie.

 👍 Enkel dankzij jouw steun kunnen we blijven gaan, waar je beter niet gaat.

Samen helpen we mensen in conflictgebieden

Samen helpen we mensen op de vlucht

Miljoenen mensen ter wereld zijn op de vlucht voor oorlog, geweld, natuurrampen of epidemieën in hun thuisland. De Rohingya in Bangladesh leven al tien jaar in de grootste vluchtelingenkampen ter wereld. Honderdduizenden vluchtelingen en migranten verkommeren in Libië in heuse gevangenissen. En elk jaar blijven duizenden mensen de gevaarlijke oversteek maken over de Middellandse Zee

👉 Al deze mensen zijn op de vlucht en op zoek naar veiligheid. We laten hen niet in de steek.

Ik doe een gift

Onze dokters maken geen onderscheid tussen vluchtelingen of asielzoekers, ontheemden of migranten. Wij zien enkel mensen in nood, mensen die onze zorg heel hard nodig hebben. Ver weg in Bangladesh of net hier in Europa…

👍 Samen laten we deze mensen niet varen.

Samen helpen we mensen op de vlucht

Bankgegevens

  • IBAN: BE73 0000 0000 6060
  • BIC BPOTBEB1

Sociale media