Sociale media

Open the menu

Uit het oog, uit het hart, uit de nood?

Samen helpen we mensen in nood

 

Ongeziene overstromingen in Pakistan die 33 miljoen mensen treffen, enorme uitbraken van mazelen die nog steeds duizenden kinderen doden of meer dan een tiende (!) van de wereldbevolking die in 2022 met een vorm van ondervoeding kampt…

Verliezen we hen stilaan uit het oog?

Of helpen we ze samen uit de nood?

Ik help mensen uit de nood

Help ons om meteen te reageren
Dramatische overstromingen in Pakistan

Ten minste 33 miljoen Pakistani werden getroffen door de catastrofale overstromingen in augustus. Duizenden mensen verloren hun hebben en houden en leven noodgedwongen op straat of in tentenkampen. Zij hebben drinkbaar water, onderdak en gepaste zorg nodig om de verspreiding van ziektes als diarree, cholera of dengue te voorkomen.

❌ Dit is een tragedie die zich ver van hier afspeelt, maar de Pakistaanse bevolking heeft onze hulp nodig. Zij zijn nog lang niet uit de nood.

✔️ Onze teams ter plaatse reageerden meteen: we boden eerste zorg, drinkbaar water en deelden essentiële levensmiddelen uit.

🚑 Elke dag rijden onze mobiele klinieken uit. Help ons om onze noodhulp verder te versterken.

Steun onze ondervoedingsprojecten
Grote ondervoedingscrisis in de Sahel

Meer en meer bevolkingsgroepen in het zuiden gaan momenteel door een regelrechte voedingscrisis. Vooral in Sahellanden als Mali, Nigeria, Tsjaad, Zuid-Soedan, Somalië of Ethiopië is de voedselsituatie ronduit beangstigend.

❌ Al twee jaar moeten we steeds meer ondervoede patiënten opnemen in ons voedingsprojecten.

Sommige kinderen komen hier in een toestand toe die echt hopeloos lijkt. Maar na een paar weken op onze dienst zie je echt aansterken en stilaan beter worden. Ik ben echt trots om deel uit te maken van een team dat die kinderen helpt overleven.
malnut
door

Nurudeen Mahmood

hoofdverpleegkundige in ons voedingscentrum in Kebbi, Nigeria

Maar onze teams zetten alvast alles op alles om zoveel mogelijk ondervoede patiënten bij te staan. En elke dag breiden we onze hulp nog uit.

✔️ In het noorden van Nigeria werken onze teams momenteel in 25 poliklinische afdelingen en 8 klinische eenheden.

✔️ In Baidoa, Somalië, bieden onze teams via 20 mobiele klinieken hulp aan ondervoede kinderen. In elk van die klinieken helpen we tot 1.000 patiënten per week.

✔️ We hebben gelijkaardige voedingsprojecten in Mali, Tsjaad, Ethiopië, Jemen, Zuid-Soedan, Afghanistan…

Help ons om kinderen te beschermen
Mazelen blijven kinderlevens eisen in afgelegen gebieden

Mazelen komen in België steeds minder voor. Maar toch blijven wereldwijd meer dan 200.000 kinderen per jaar sterven aan een ziekte die makkelijk te voorkomen is. In landen als D.R. Congo, Somalië of Afghanistan blijft de vaccinatiegraad onder kinderen onvoldoende, vooral in afgelegen gebieden.

❌ In die (en vele andere!) landen blijven mazelen kinderlevens eisen.

✔️ Bij elke uitbraak opnieuw reageren onze teams dubbel.

1️⃣ we isoleren en behandelen mazelenpatiënten én 2️⃣ we zetten rondom de besmettingshaard vaccinatiecampagnes op.

👩‍⚕️ Vorig jaar hebben we wereldwijd 1,6 miljoen kinderen met onze vaccinatiecampages beschermd.

Doe een gift: help deze mensen uit de nood

Artsen Zonder Grenzen biedt al 50 jaar medische hulp aan alle bevolkingsgroepen die dat hard nodig hebben, over de hele wereld. Onze dokters en verpleegkundigen zien het elke dag: onze patiënten (die hier in België misschien wat verder weg lijken te zijn), zijn lang niet uit de nood. Maar samen kunnen we wel degelijk een verschil maken.

Bedankt voor jouw steun.

Ik doe een gift

Bankgegevens

  • IBAN: BE73 0000 0000 6060
  • BIC BPOTBEB1

Sociale media